Tippek első weboldalához


Lásson a vásárlói szemével!

Ön mire lenne kíváncsi, milyen adatokat keresne, ha egy adott termék, üzlet vagy szolgáltatás után érdeklődne az interneten? Ha kedvenc hobbijához vagy sportjához keresne felszerelést, bizonyára érdekelné, milyen márkákat forgalmaz az adott szaküzlet, ha fogorvost vagy gyógymasszőrt keresne, szívesen elolvasná, milyen módszereket alkalmaz, milyen technológiával, milyen árakon dolgozik. Ne feledje: weboldala látogatóinak nem feltétlenül az a fontos, ami Önnek – járjon hát a kedvükben!   

Különbözzön másoktól!

Szinte minden sikeres vállalkozásnak van olyan jellemzője, ami megkülönbözteti versenytársaitól; valami, amiben többet, jobbat nyújt másoknál. Egy festéküzlet, amely számítógépes látványtervet kínál vásárlóinak, egy nyelviskola, amely sikertelen nyelvvizsga esetén ingyenes plusz órákat biztosít, vagy egy cipőbolt, ahol a törzsvásárlók jelentős kedvezményt kapnak, már megtették ezt a bizonyos plusz lépést. Ha Ön is közéjük tartozik, tegye közzé honlapján is – ki tudja, talán ez lesz az az információ, amelynek alapján Önt választják majd!

Amit ne felejtsen ki…

Sokan kifejezetten olyan praktikus információkért látogatnak el egy adott cég honlapjára, mint az üzlet nyitva tartása, pontos címe vagy telefonszáma. Ezeket mindenképpen tüntesse fel az oldalon, ha lehet minél részletesebben; mellékelhet például praktikus térképet az üzlethez. Amennyiben ezek az adatok változnak, ne felejtse el a honlapra is átvezetni a változásokat, különben félrevezethetik és bosszúságot okozhatnak látogatóinak.

Legyen elérhető!

Minél több elérhetőséget és praktikus információt tüntet fel honlapján, annál megbízhatóbbnak tűnik (leendő) vásárlói szemében. Kínáljon alternatívákat: adjon meg vezetékes és mobiltelefonszámot, s természetesen e-mail címet is, hogy minden érdeklődő úgy léphessen kapcsolatba Önnel, ahogy neki a legkényelmesebb! Fontos azonban, hogy ezeken valóban elérhető legyen, például rendszeresen ellenőrizze e-mail postafiókját!

Ne titkolja!
 
Ha elkészült első honlapja, s vállalkozása önálló webcímen érhető el az interneten, tüntesse fel mindenhol: a szórólapokon, a hirdetésekben, a céges levélpapíron és névjegykártyákon, vagy akár még a reklámajándékokon is! Így nemcsak nevét teszi ismertebbé, de még több embert juttathat információkhoz vállalkozásáról.